Fysiotherapie voor ouderen

Geriatrische fysiotherapie voor ouderen heeft zich gespcecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen en cliënten met een hoge (biologische) leeftijd die te maken hebben met complexe gezondheidsproblematiek en ouderen die de beweeglijkheid van hun lichaam zien afnemen.


Het gaat daarbij niet alleen om ouderen, maar ook om cliënten die bijvoorbeeld als gevolg van een beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson, of een gebroken heup, en ouderen die bewegingsmoeilijkheden ervaren, waarbij de algehele kracht afnemen en de stijfheid toeneemt.

Deze fysiotherapeut werkt vanuit zijn specifieke kennis over de doelgroep en de daarbij voorkomende ziektebeelden.

De cliënten doen vooral oefentherapie, gericht op het herwinnen en omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid.

Tot het werk van de geriatriefysiotherapeut behoort ook het adviseren en begeleiden van gezinsleden en eventuele mantelzorgers, over onder andere het ziektebeeld, de prognose, de behandeling, transfers, dagelijkse handelingen en hulpmiddelen.

 

Wanneer u door ziekte of aandoening wordt beperkt in uw bewegingen in het dagelijks leven in en om het huis, zoals het houden van uw evenwicht en/of het (trap)lopen, het gaan staan of aankleden, dan kunnen we fysiotherapie aan huis bieden.'Helping you get back on track'