Golf fysiotherapie volgens Mulligan concept

De BACKtoGOLF is een methode die zijn oorsprong vindt in de Verenigde Staten, ontwikkeld door H.J. ”Bud” Ferrante (fysiotherapeut, manueel therapeut en orthopedisch klinisch specialist), die als fitness adviseur werkt met professionele golfers, o.a. tijdens de PGA tours in de USA.Ontwikkeling:

Hij ontwikkelde een methode om het effect en de gevolgen van de golfswing op het lichaam te analyseren, tevens gericht op een optimale behandeling van golfblessures ( aan elleboog/schouder/heup etc) en hij ontwikkelde een specifieke golf fitness training.

De behoefte aan expertise met betrekking tot de fysieke aspecten en gevolgen van de golfsport (met name de golfswing) op het lichaam van een golfer is bij fysiotherapeuten en golfprofessionals sterk aanwezig . 

 

Doel:

Met deze methode is de fysiotherapeut in staat om de golfswing biomechanisch beter te analyseren, zodat de golfer beter kan worden behandeld en begeleid bij mogelijke klachten. 

 

De golf fysiotherapeut zal hierbij:

1. De verschillende (biomechanische) aspecten van de golf swing beweging eerst analyseren en evalueren

2. Artrogene en fascie/spier mobilisatietechnieken toepassen, om stress op de “wervelkolom, heupen,schouder etc.” te verminderen.

3. Specifieke blessures bespreken, die mogelijk door de golfswing zijn veroorzaakt of daardoor zijn verergerd, zoals bijvoorbeeld tennis/golf-elleboogklachten, schouderklachten, inpingment syndroom, etc.

4. Een oefenprogramma opstellen om blessures te voorkomen voor de golfer, m.n. spierkrachttraining “core stability”

5. Stretching-en warming-up programma aanbevelen.

Bij deze methode wordt tevens gebruik gemaakt van het Mulligan concept en het Medical taping concept

 


'Enhancing your Sports Career'