Medische trainingen

Medische Training is een vorm van training, waarbij met behulp van een trainingsschema en oefenapparatuur op een verantwoorde wijze de belastbaarheid en de conditie van uw lichaam wordt vergroot. 

 

Wanneer de belasting en de belastbaarheid van uw lichaam niet in balans zijn dan kunnen klachten ontstaan.

De medische training kan onderdeel zijn van uw behandeling. Maar kan ook na afloop van de behandeling, ter voorkoming van klachten, worden gegeven. 


Voor wie:

De mensen die bij ons trainen zijn in twee groepen te verdelen:

  • Patiënten die in (fysiotherapeutische) behandeling zijn of een behandelsessie achter de rug hebben en willen doorgaan met trainen onder begeleiding. Op die manier verhogen zij hun belastbaarheid en voorkomt men herhaling van klachten.
  • Mensen die op eigen initiatief bij ons in het MT programma willen sporten onder begeleiding  van een fysiotherapeut. Op deze manier kunt u op een ontspannen manier en met  professionele begeleiding sporten/trainen.

 

In zijn algemeenheid geldt dat jong en oud, met of zonder klachten, kan trainen ter verbetering van houding en beweging en de algehele fitheid en conditie. Specifieke trainingen zijn er voor:

• Chronische rug- en nekklachten

• Specifieke knie-, heup- en schouderklachten

• Conditievermindering

• Diabetes / COPD/ nierinsufficiëntie

• Chronische vermoeidheid / Burnout

• AfvallenWerkwijze:

Uw persoonlijke trainingsprogramma wordt samengesteld aan de hand van een gesprek met de fysiotherapeut. In de intake komen de volgende punten aan de orde:

1. Uw persoonlijke doel van de training.

2. Eventuele klachten en aandoeningen kunnen besproken worden zodat daarmee rekening gehouden kan worden in het programma

3. Eventueel een fysiotherapeutisch onderzoek.

 

Aan de hand van deze intake wordt er een individueel programma samengesteld en zal de fysiotherapeut het programma met U doorlopen. Tussentijds vinden er evaluaties plaats om de voortgang te meten en uw programma bij te stellen. 


'Getting you Better is Great, Keeping you that Way is Better'